• ✓ Ervaren fysiotherapeuten
  • ✓ Diverse behandelspecialisaties
  • ✓ Hulp bij herstel

Wat gebeurt er tijdens oedeemtherapie bij ons in regio Kaatsheuvel?

De oedeemfysiotherapeut stimuleert de afvoer van vocht op verschillende manieren:

  • Met oefentherapie: dit kunnen algemene oefeningen en ademhalingsoefeningen zijn, maar ook oefeningen die zijn gericht op spieren die functioneren als een pomp. Door deze oefeningen wordt vocht afgevoerd via de lymfe- en bloedbanen.
  • Manuele lymfdrainage: Met deze massagetechniek verplaatst de oedeemfysiotherapeut vocht naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert.
  • Bandages, tape en therapeutische kousen: zo wordt vochtophoping voorkomen en zorgt u dat de ontstane situatie stabiel blijft.

Daarnaast is er aandacht voor huidverzorging, littekenbehandeling, materialen en adviezen waarmee u leert om zelf controle over de klachten te houden na afloop van de behandelperiode. Vaak werkt de oedeemfysiotherapeut samen met andere specialisten, zoals oncologen of chirurgen. Zo haalt u alles uit uw oedeemtherapie in onze praktijk in Loon op Zand, nabij Kaatsheuvel.

Maak kennis met onze oedeemfysiotherapeut

Bij Fysio Loon op Zand is Edwin de oedeemfysiotherapeut. Tevens is hij ook gespecialiseerd in de oncologiefysiotherapie. Ook is hij gecertificeerd in het aanmeten van TEK. Al met al het totale plaatje om u de beste zorg te kunnen aanbieden. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor oedeemtherapie in onze praktijk in Loon op Zand, vlak bij Kaatsheuvel? Of heeft u interesse in een van de andere vormen van fysiotherapie die wij aanbieden, zoals shockwavetherapie? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 0416-361248.

Bron: De (lymf-)oedeemfysiotherapeut | Wat doet de oedeemfysiotherapeut? (defysiotherapeut.com)