• ✓ Gerichte behandeling
  • ✓ Behandeling in de praktijk óf aan huis
  • ✓ Mogelijkheid tot Fysiofitness

Hoe ziet het onderzoek er uit?

Het onderzoek zal net zoals anders eerst starten met een vraaggesprek over uw klacht. Vervolgens zal uw de therapeut de betreffende spieren/gewrichten testen. Aanvullend wordt vervolgens het echografisch onderzoek gestart.
Dit onderzoek wordt gewoon in de behandelkamer van de therapeut gedaan. De desbetreffende regio wordt ingesmeerd met contact gel en kan vervolgens meteen gescand worden. Met een kleine “transducer” wordt over de pijnregio heen geschoven waarmee het beeld direct zichtbaar is op het apparaat. Echografie geeft dus meteen de beelden weer, waardoor ze ook meteen te beoordelen zijn. U zult dus ook meestal gelijk de beoordeling van de therapeut te horen krijgen, in sommige gevallen kan het maximaal een paar dagen duren.

Waarom echografie?

Echografie kan, wanneer nodig bij klachten, duidelijk in beeld brengen of ergens sprake is van schade of een ongewenste verandering in weefselstructuren. Of het tegenovergestelde: er kan uitgesloten worden dat er schade is op gescande weefsels.
Een combinatie van klinisch onderzoek en echografisch onderzoek helpt dus bij een zo specifiek mogelijke diagnose. Hoe specifieker de diagnose, hoe beter we u een behandelplan op maat aan kunnen bieden!

Bij Fysio Loon op Zand is John de specialist op het gebied van de echografie. Dit kan in de praktijk maar ook (zo nodig) bij u thuis. Dit kan omdat wij een modern draagbaar echografie apparaat aangeschaft hebben.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan contact met ons op via info@fysioloonopzand.nl of bel 0416-361248